top of page

Marco og mat


Marco er en fantastisk turkamerat. Her er vi på skitur på Sjusjøen - nærmere bestemt Kriksfjell.

Bli med nedover bakkene her:) Men hva er hemmeligheten til at Marco kan løpe mil etter mil og er så fin pelsen?

Noe av svaret er selvfølgelig trening, hvile, ok familie og skikkelig mat. Det som denne bloggen er opptatt av.

Når det gjelder kosten så er ikke Marco vanskelig i matveien . Han spiser stort sett kjøtt. Hunder er nemlig kjøttetere. De går rett og slett best på kjøtt. Og han får ikke så mye annet.

Marco har derfor en helt regelmessig fordøyelse. Det er tegn nummer 1. på at det du får i deg næringsstoff som gjør deg godt. Hver morgen og på stor sett samme sted i vårt kjære Damefall (vårt friluftsområde utenfor stuedøra) gjør han sitt fornødne. Og gjerne en gang til på ettermiddagen når vi skal ut å leke eller gå en tur.

Han spiser en rå burger med rent kjøtt/involler og en fiskebit på morgenen pluss et par never med pellets (som også består av kun kjøtt fra kylling, fisk, okse, innvoller, pluss litt linser, kikkerter og grønnsaker). Til kvelds er det igjen to råe burgere med rent kjøtt av litt ulikt slag – pluss pellets.

Pelsen til Marco er glinsende og svart. Han er verken overvektig eller for tynn. Han er akkurat passe. Det er nemlig det ekte mat gjør med oss. Den former oss til det vi er skapt til. Dessuten er Marco svært sprek, og samtid en rolig familie-hund. Vi er ikke tvil om at maten er en stor del av hemmeligheten for at Marco er blitt vår drømmehund.

HUND, KU OG MENNESKE

I motsetning til en ku så har hunder en meget kort tykktarm. Det er fordi de ikke er skapt til å spise gress eller korn. Mens en ku har en svært lang tykktarm og kan suge opp mye karbohydrater i tykktarmen. Menneske har en mellomting mellom en kort og en lang tykktarm. Mennesket er nemlig både kjøttetende og plantespisere. Vi tåler begge deler.

Men vi går best på rene produkter – slik som Marco. Putter vi oss rent kjøtt, fisk, egg, oster, grønnsaker, belgfrukter, rotfrukter, frukt, frø, nøtter og korn – da får vi topp påfyll. Hvis fordøyelsen din er regelmessig og uten besvær – så er det et godt tegn på at du går på optimalt drivstoff. Hvis du har lite av hodetåke, fedme og betennelser – så er det et annet tegn på at tarmen din tåler det du spiser. Hvis du også har god glans i huden - så kan du være ganske sikker på at du får i deg mye godt.

Hvis ikke – så bør du vurdere hva du putter i munnen.

Siste Innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page