top of page

To små feil mange gjør med brødmixen

Det er to typiske feil mange gjør med Marksets brødmix. Det betyr også at vi mister flere gode kunder. De to typiske feilene er:

FEIL 1:

Man legger de ferdigstekte brødskivene i en tett plastpose eller i en tett boks i romtemperatur. Det som da skjer etter ett døgn er at brødet begynner å mugne. Brødmixen inneholder nemlig ingen kunstige tilsetningsstoffer, men er et helt rent og naturlig produkt.

Her er et bilde som en kunde har sendt inn. Her kan du se at det begynner å komme sopp/mugg på brødet. Vedkommende hadde hatt disse skivene i en tett plastpose i romtemperatur i to døgn.

Men du kan legge brødet i romtemperatur – enten åpent på kjøkkenbenken - på en rist eller under ett håndkle. Poenget er at brødet må kunne puste eller få nok frisk luft/oksygen. Da kan det ligge i mange, mange dager - ja, en uke eller to. Det vil bare blir tørrere og tørrere – ettersom vannet fordamper.

En god idè kan også være å putte de oppskårede stykkene i fryseren. Da kan du legge det i en plastpose. Her kan du ta fram de skivene du har behov for. Du varmer dem bare opp i en brødrister. Og da har du et helt ferskt og saftig brød igjen.

FEIL 2:

Flere steker brødet i hjel. De tror at brødet ikke er gjennomstekt etter at det har ligget i stekeovnen i 80 minutter på 180 grader. Det er fortsatt «rått» - tenker man. Siden brødmixen verken inneholder gluten eller gjær – så vil brødet ikke kunne bygge sterke indre strukturer slik som et vanlig brød gjør – og som da oppleves luftig og tørt. Våre ferdigstekte brød skal være saftige og mere kompakte innvendig. Men de skal ha en slags skorpe – som gjør at du får en god opplevelse av brød.

Derfor kan det hende at du bør la det steke på litt høyere temperatur eller litt lenger – slik at du får en passende hard skorpe - eller slik du liker det. Husk at stekeovner er forskjellig - slik mager er forskjellig.

Men et ferdigstekt Markset-brød skal aldri være tørt og hardt inni. Da har du stekt det for lenge. Eller da har du laget et knekkebrød.

Siste Innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page