top of page

Ingrid Kristiansen - Superbrød finnes det?


«Nå har jeg bakt og spist dette superbrødet i mer enn 3 måneder og jeg vil dele mine gode erfaringer med dere. Dette er helt utrolig.» Og det er ikke hvem som helst som kommer med denne påstanden. Det er vår løpedronning Ingrid Kristiansen.

BRENNER FOR FOREBYGGENDE HELSE

Ingrid Kristiansen har ikke bare satt 5 verdensrekorder på bane, landevei og maraton og løftet norsk kvinneidrett på et høyt internasjonalt nivå – sammen med Grete Waitz og Sonja Hennie. Hun har også med sin familie i en generasjon vært en forkjemper for sunne treningsprinsipper og forebyggende helse.

Team Kristiansen er nå en familiebedrift som deler sine erfaringer for dem som ønsker å satse på toppidrett, de som ønsker å løpe litt raskere på en 5 eller 10 kilometer eller de som rett slett ønsker å forandre på livsstilen.

På Ingrids blogg kan du lese om alt fra de gode treningsprinsippene, erfaringer fra en unik karriere, hvordan bruke tankens kraft og hva som kan være lurt å fylle seg med av gode næringsstoffer. Team Kristiansen kjører også ukentlige treninger i både løping og stavgang.

STAVGANGENS HEMMELIGHETER

Når det gjelder stavgang har Ingrid og familien Kristiansen vært en pioner i Norge. Det spennende med stavgang slik som med skiløping, er at du bruker mer av hele kroppen. Du forbrenner mer. Men kanskje noe av det mest interessante med stavgang – slik jeg ser det – er at du også utvikler hjernekapasiteten bedre. Kombinasjonen med å bruke flere kroppsdeler på en gang, i et samspill, utvikler også hjernen. Men før jeg skriver mer om stavgangens hemmeligheter – hva var det Ingrid hadde oppdaget med Marksets Brødmix?

SLITT MED SVINGENDE BLODSUKKER

«Etter mine to siste svangerskap (26 og 23 år siden) har jeg bl.a. slitt med noe svingende blodsukker og intoleranse mot mel/raske karbohydrater. Det var faktisk en av årsakene til at jeg la løpeskoene på hylla i en alder på 40 år.

Jeg hadde kanskje fortsatt noe lengere dersom dette brødet hadde vært på markedet da. Jeg regnet med at dette problemet måtte jeg bare leve med så jeg la opp som toppidrettsutøver da jeg synes energien forsvant så fort under lange treninger og konkurranser.

For 3 måneder siden fikk jeg kjennskap til Markset sitt super brød, og det er ikke tull. Nå har jeg fått tilbake energien igjen og etter et brødmåltid med Markset´s brødmix kan jeg jobbe, trene i timevis uten å føle sult eller ubehag med svingende blodsukker.

Det som er ekstra flott med dette brødet er at det er superenkelt å bake. Til og med min mann synes det er enkelt. Det forteller en del.»

Du kan lese resten av denne bloggen på deres hjemmeside – og om hvordan Ingrid og Arve lager brødet.

http://www.ingridkristiansen.com/2017/04/26/superbrod-finnes-det/

STAVGANGENS HEMMELIGHETER DEL II

En god grunn til at flere nordmenn også burde bruke stavgang i sin daglige trening – er at det ikke bare gjøre at man forbrenner mer, trener opp flere muskelgrupper, men du trener også opp hjernen din bedre. All kondisjonstrening vil være med å øke oksygenholdig blod gjennom din hjerne og med det forbedre din læringsevne, dine hukommelsesfunksjoner og din reaksjonstid. Men hvis du også kombinere en aktivitet hvor du bruker enda flere sanser – slik som øye og hånd (tennis) eller skiløping/stavgang med både ben og armer – så "åpner" du opp for flere av hjernes «stier». Det samme skjer med å gå på skogstier, i ulendt terreng eller løpe orientering – du bruker flere av kroppens muskler, men også flere av hjernens funksjoner. Med andre ord blir hele deg bedre trent. Dette er en fantastisk måte å også redusere aldringsprosesses din på.

Hemmeligheter er at trening og oksygenets blodgjennomstrømning i hjernen gir deg mer BDNF – et protein som gjør at hjernen holder seg mer formbar og kan orientere seg ut fra ny kunnskap og ny adferd. Forskning har vist at systematisk trening kan gi en 70 åring like sterke koblinger i hjernen som vedkommende hadde i 30 års alderen. (Vår utrolige hjerne/Johan Nordberg s 203).

Dersom du også kobler sammen fysisk aktivitet med et energirikt og fettrikt kosthold – vil hjernens funksjoner fungere på en best mulig måte. Det er derfor Marksets Brødmix – ikke bare gir deg mer energi til trening og på løpeturer – men den gir deg mer energi med jevnt blodsukker til hjernen. Dessuten vil brødmixen være med å fylle opp hjernen med godt fett - slik at signalene mellom hjernens synapser kommer enklere frem. Du opplever rett og slett mer mestring i hverdagen og et mer stabilt humør.

Det er vel verdt å prøve - slik Ingrid Kristiansen har gjort.

Siste Innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page