top of page

Jonas Orset vant fellesstarten på Styrkeprøven 2017


Jonas Orset vant fellesstarten på Styrkeprøven på tiden 14:34.15. De siste 13 milene syklet han alene. Han fortalte til pressen at han følte seg utrolig sterk under hele løpet.

Thomas Rem, en sykkelkollega av Jonas Orset, sendte meg en hyggelig melding dagen derpå: «Gjett hva han spiste torsdag og fredag?» Derfor ringte jeg Jonas på mandag og lurte på hva han hadde ladet opp med.

«Jeg lagde meg en langpanne med Marksets brødmix på onsdag og spiste et par skiver på kvelden. Jeg spiste resten av brødet på torsdag og på vei til Trondheim på fredag. Det fungerte tydeligvis veldig bra.»

Jonas fortalte meg videre at han har slitt med en vanskelige mage, irritabel tarm – noe som har satt sitt preg på enkelte sesonger. Derfor har han mer og mer gått over til begrense mengden med brødmat og gluten. Her i vår kjøpte han en kartong med Marksets Brødmix av Tomas Rem – som mente at dette var et fantastisk energibrød. Og dessuten var det glutenfritt.

«Jeg prøvde brødet for første gang foran forrige Norgescupritt i Sandnes – og hadde da årets best ritt så langt. Jeg tenkte derfor at dette ville jeg prøve igjen», forteller Jonas. Turen over Dovre og ned Gudbrandsdalen gikk som en lek, og da han skulle prøve å gi litt ekstra på - i en bakke etter Gjøvik – var plutselig hele feltet langt bak. Han kjørte derfor solo til mål og vant med et par minutter.

Jonas Orset tror at noe av hemmeligheten med Markset-brødet er at kroppen bruker mindre energi på å fordøye maten – og med det opplever man mer overskudd. Han forteller også at da han la om kosten til mindre gluten så har ulike allergier forsvunnet, men også astmaen. Orset er overbevisst om at dette har noe med tarmfunksjoner og ulike inflammasjoner å gjøre.

Siste Innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page