WunderBRØD har tatt det helsebevisste Tyskland med storm
WunderBRØD/Marksets Brødmiks ruller nå avsted på de tyske motorveiene. Det er en stor drøm å se at vårt norske brød er avbildet på tyske trailere. Brødet har virkelig tatt av i Tyskland. Bauckhof sender nå omtrent tre fullastede trailere i måneden med brødmikser til kunder i Tyskland, Østerrike og Sveits.
HVA ER ÅRSAKEN TIL SUKSESSEN?
1) FRI FOR SPRØYTEMIDLER
I Tyskland er mange forbrukere langt mer bevisste på hva de spiser. Et større prosentdel av befolkningen foretrekker også økologiske matvarer. De vet at sprøytemidler kan ødelegge den gode tarmfloraen i magen og forstyrre bakteriemangfoldet i jordsmonnet. I 2016 kjøpte det kjente tyske legemiddel- og bioteknologikonsernet Bayer det amerikanske Monsanto Company for 518 milliarder kroner. Dette oppkjøpet utløste store protester i hele EU. Det multinasjonalt selskapet Monsanto er mest kjent for produksjon av genetisk modifiserte organismer. Men de er også kjent for å produsere ugressmiddelet ROUNDUP (Glyfosat). I 2015 klassifiserte Verdens helseorganisasjon glyfosat som «sannsynligvis kreftfremkallende for mennesker». Likevel sprøytes disse kjemikaliene på mange jorder i Europa.
I 2018 gikk en amerikansk gartner til søksmål mot Monsanto da han mente at han hadde utviklet lymfekreft som følge av å bli utsatt for ugressmiddelet glyfosat som Monsanto har solgt under navnet RoundUp. Han ble av en jury tilkjent 289 millioner dollar i erstatning fra selskapet, begrunnet med at Monsanto hadde undertrykt studier som skulle påvise kreftfare. (Wikipedia)
Om det er kreftfremkallende eller ei - så dreper ikke bare RoundUp ugresset. Rester fra ugressmiddelet kommer også i kornet eller maten vi spiser - og dette kan drepe de gode bakteriene i magen vår. Disse bakteriene er viktige for både å fordøye maten riktig, men også for å gi oss et best mulig immunsystem. Det er derfor mange foretrekker økologisk ren mat.
2) NICE TO HAVE GLUTEN FREE
I Tyskland er det også en voksende del av befolkningen som foretrekker å spise mest mulig glutenfritt. Ikke fordi de har cøliaki, men fordi de fungerer bedre i hverdagen med mat som er mest mulig glutenfritt. Derfor har produsenten vår Bauckhof plassert WunderBRØD i to ulike hyller i butikkene.
1) WunderBRØD finnes i "medisin-hyllen" - der de som har cøliaki først og fremst går.
2) WunderBRØD finnes i de "vanlige butikkhyllene" - der folk flest går og de som ønsker"nice-to-have" glutenfrie produkter.
Majoriteten av WunderBRØD-salget skjer i de "vanlige butikkhyllene".
3) SMAKFULT, CRISPY OG ENKELT
Mange tyskere har opplevd at de fungerer bedre i hverdagen på brød som er glutenfritt. Når det så kom et brød som både var økologisk, glutenfritt og samtidig smakte kjempegodt og gav god energi - så spredte ryktet seg raskt på sosiale medier og blant helsebevisste tyskere. Det norske WunderBRØDET ble en hit. Det var enkelt å lage - og er blitt en toppselger i mange helsebutikker og i netthandel i løpet av ett år.