Brødet gir meg mer energi enn annet brød
Syklisten Emile Moberg var en av de utøverne som oppdaget Marksets brødmiks veldig tidlig. Sammen med Emile utviklet vi også en vaffelmiks - Marksets Sportsvaffel. Hun har de siste årene vært en av norges mest toneangivende syklister med blant annet etappe seiere i kvinnenes proffritt i 2017 i både Nederland og Kina. I 2016 ble det 11 plass i VM landevei og 6 plass i VM lagtempo. Dessverre ble den 27 år gamle Virtu-rytteren innblandet i en stygg velt under The Prudential Ridei i London i slutten av juli i år. Ulykken var såpass alvorlig - med påfølgende hode, nakke og ryggsmerter - at resten av 2018 sesongen ble tilbrakt fra tilskuerplass og med svært forsiktig opptrening.
Nå er Emilie i gang igjen - og gleder seg til en ny sesong. Hun skriver følgende om Marksets brød-, vaffel- og grøt-blandinger:
Jeg har laget brødet i flere år nå og digger det først og fremst for den gode smaken og at det gir meg mye mer enn et vanlig brød!
Erfaringer med brødmiksen:
Brødet gir meg mer energi enn annet brød. Det inneholder mer sunt fett(havre og frø/kjerner) som er en viktig del av kostholdet mitt som toppidrettsutøver og det gode fettet hjelper meg også å holde seg frisk. I tillegg er det mye fiber, som gjør at jeg føler meg mett mye lengre enn ved å spise finere brød. Jeg trenger heller ikke spise et halv brød for å bli mett 😊
Etter et vanlig brødmåltid kan jeg oppleve å få mye energi med en gang, men så får jeg en dipp ganske kjapt(insulin), men når jeg spiser Marksetsbrødet så får jeg et mer jevnt energinivå etterpå. I tillegg til at det varer lengre.
Det ligger godt i magen og jeg kan dra rett ut på trening etter å ha spist brødet. Jeg er mindre tung i magen og aldri oppblåst når jeg spiser brødet. Tror det er fordi det ikke er laget på gjær og hvetemel(?).
Det er superenkelt å lage, noe som er gull i en hektisk hverdag. Jeg tar ofte med brødmiksen på reise og hvis ansatte på hotellkjøkkenet er velvillige, så er det veldig greit å steke sitt eget brød 😊
Det fungerer veldig bra som "lommemat" på lange sykkeløkter. En skive med Marksetsbrød metter mye mer enn en energibar og er et mye mer næringsrikt alternativ. I tillegg til at det er "ordentlig mat", jeg blir ofte lei av rene sportsprodukter + at magen min ikke tåler altfor mye av det heller.
Brødet har god konsistent, er crispy og det smaker utrolig godt! Nystekt brød med makrell i tomat eller mandelsmør og banan er favorittene!
Sportsvaffelen:
Det smaker som en vaffel skal, men inneholder mye mer næring enn en vanlig vaffel
Crispy konsistens, god smak og enkel å lage
Et godt alternativ hvis man vil kose seg litt ekstra, men samtidig spise noe mer næringsrikt enn bare sukker. smør og hvetemel. Perfekt søndagskos eller kveldsmat; toppet med syltetøy, brunost, peanøttsmør, bær, vaniljekesam eller frukt.
Fungerer også veldig bra som erstatning for brød. Med gulost og skinke f eks.
Jeg bruker ofte vaffelrester som lommemat til trening dagen etterpå. Supegodt!
Grøt:
Enkel å lage hvis man har dårlig tid eller er på farten
Smart på reise
God smak og gir mye, bra energi! Godt med mer frø og kjerner i havregrøten
Perfekt frokost som holder energinivået oppe frem til lunsj 😊