top of page

Gode tips til hvordan du kan bruke brødmiksen på ulike måter


Det er mange måter man kan bruke Marksets Brødmiks på. Du behøver ikke bare lage brød i langpanne. Vanlig brødform (10x25 cm) kan også brukes. Hemmeligheten er at man bare tilsetter mellom 5 - 6 dl vann. Altså halvparten så mye vann som man bruker i langpanne-brød. Du kan ta røren rett opp i bakeformen og la det stå tre timer eller natten over. Det stekes på 200 grader i 1 time og 20 minutter. Ønsker du ekstra skorpe, så ta litt kaldt vann på brødet når du tar det ut av ovnen.

Du kan også tilsette brødmiksen en neve med nøtter og mandler. Eller rosiner og eplebiter. Og selvfølgelig krydder som kanel og kardemomme. Eller urter som karve og brennesle. På den måten kan du få nye spennende smaker.

Og hva med å lage deilige rundstykker? Et godt tips er å lage müsliebrød/muffins av brødmiksen. Her tilsetter du ca 1 neve nøtter og mandler, noen rosiner eller annen tørket frukt. Blander det tørre og tilsetter 5-6 dl vann. Rører om og fyller muffinsformene (godt smurte) med røren. Lar det så stå i 3 timer eller natten over. Setter dem inn i kald ovn og setter temperaturen på 200 grader. Her holder det med en stektid på 50 - 60 minutter. De smaker helt fantastisk!

Siste Innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page