top of page

HVORFOR VELGE MARKSETS PRODUKTER?

9 GODE GRUNNER

 

1) ØKOLOGISK

Vi bruker alltid rene og usprøytede råvarer med høyt næringsinnhold – til beste for deg og til beste for jordsmonnet

 

2) GLUTENFRITT

Det brukes kun glutenfrie produkter som kan inkludere alle i familien eller i den sosiale settingen. Her kan alle dele samme mat uansett om man sliter med cøliaki, glutenintoleranse eller tåler det meste.

3) ENERGIRIKT

Sammensetningen av havre og frø gjør at Marksets produkter er blant de mest fettrike brød-produktene som finnes, men også lavest på raske karbohydrater. Dette gir energi som varer over lang tid og et stabilt blodsukkernivå. Havre og frø har vært hemmeligheten til norske polfarere og langrennsløpere i over 100 år.

4) FIBERRIKT

Fiberrik mat er med å børste og rense tarmen. Det gir god tarmhelse og en fordøyelse som fungerer. «Det går lettere» med et par skiver med brød av Marksets brødmiks.

 

5) PREBIOTIKA

Fiber er også maten til våre gode bakterier. Ved å spise fiberrik mat øker vi mengden av den gode bakteriekulturen, som vi er helt avhengig av for å opprettholde best mulig helse

6) SLOWFOOD

Ved å legge brødmiksen i vann, setter vi i gang spiring av frø og korn. Det gjør at næringsstoffene i maten blir lettere tilgjengelige. Den langsomme stekingen gjør at karbohydrater og fett blir minst mulig skadet.

 

7) RENSING

Bløtleggingen av korn og frø gjør også at man tar bort de naturlige giftstoffene som frø beskytter seg med fra angrep av uønskede bakterier, virus og sopp. Vannet løser for eksempel opp blåsyren som linfrø er beskyttet av. Ved steking av brødet på varme rundt 180 grader vil all farlig syre fordufte.

8) GJÆRFRITT

Brødmiksene er ikke tilsatt gjær. Der ikke alle som tåler gjær og hevemidler. Det skjer likevel en naturlig gjæringsprosess i deigen når vi tilsetter vann. Grunnen er at økologiske produkter inneholder et høyere antall naturlige forekommende bakterier og sopp – som er gunstig for å bryte ned maten og gjør den mer tilgjengelig i våre mager.

9) RIK PÅ MINERALER OG VITAMINER

Brødmiksene er svært mineralrike – både på grunn av mengden av ulike frø, men også fordi økologiske produkter tar bedre opp mineraler fra jorden. Blant annet er brødmiksene svær rike på magnesium, kalsium, jern, sink, fosfor, mangan, vitaminene B1, B6 og E og  fettsyren Omega 3.

Site Title

SHVhVite TitleHh

Site Title

bottom of page