top of page
Tips og Ideér

Noen opplever imidlertid at brødet ikke er gjennomstekt og veldig fuktig.

Her er noen tips og forklaringer på hvorfor brødet er mer saftig og fuktig enn de fleste brød, men også hva som kan gjøres slik at det blir et mest mulig optimalt brødprodukt.

Sett alltid brødmixen i kald ovn. Grunnen til dette er at du da unngår å lage en hard skorpe med en gang, og som gjør at brødet blir mindre gjennomstekt.


Sjekk at langpanna er bred og lang nok. Hvis langpanna er mindre enn det som står oppgitt på posen, kan det lønne seg å dele brødmixen i to og tilsette halvparten så mye vann.
Det er ikke noe problem om du «glemmer» å ta ut brødet etter 80 minutter. Hvis den står i 90 minutter eller mer – vil den bare bli litt mindre saftig.
Den lave steketemperaturen mellom 180 og 190 grader gjør at man ikke brenner hverken fett eller karbohydrater på sammen måte som ved høye steketemperaturer. Det høye vanninnholdet i brødet vil også hjelpe til at fett og karbohydrater ikke blir omgjort til skadelige biprodukter.
Husk også at stekeovner er forskjellig.

Vi anbefaler å sette langpanna midt i ovnen.
Tenk deg at Marksets Brødmix er som havregrøt fylt med masse gode frø – bare at det nå er i brødform. Dette brødet vil gjøre mage og fordøyelsessystemet ditt godt- og vil gi deg en jevn energi de neste timene.

Ekstra Tips

Marksets Brødmix

Bruk Marksets Brødmix som

base og tilsett for eksempel

revet gulrøtter, rosiner eller

kefir. Eller kanel. Hele tiden

kan du tilsette ulike smaksvarianter.

Du kan også tilsette

surdeig. Prøv deg også på ulik

steketid. Men husk at det

stekte brødet alltid skal være

litt saftig og fuktig inni.

Da unngår du at både fett og

karbohydrater fra å bli brent

eller omdannet.

Få nye tips, oppskrifter og historier hver uke.

bottom of page