top of page

kosthold

Våre tre viktigste setninger er kanskje disse:

«Jeg elsker deg! Jeg tilgir deg! Maten er klar!»

Mat og drikke skaper sterke følelser. Ingen ting er så dypt forbundet med vår identitet og kultur som kosthold. Derfor er mat-prat ofte så vanskelig og så farlig. Mat er like privat som kjærlighet og religion.

Hvis du sliter med fordøyelsen, har til stadighet vondt i magen, jobber med overvekt, ofte føler på «hode-tåke», en vanskelige psyke, sliter med ulike betennelser eller er til stadighet forkjølet og har tette bihuler – da er sannsynligheten at du har en aller annen matallergi eller intoleranse - ganske stor. Da kan den enkle løsningen være å gjøre noen små forandringer med kostholdet og livsstilen.

Men det å gjøre en forandring med livsstilen er en svært vanskelig øvelse. Spesielt er det utfordrende å forandre på mat- og drikke-vanene. Her rører vi ved våre dypeste følelser og drifter. Og ekstra vanskelige er vi menn – når det gjelder forandre oss. Jeg hadde ikke skrevet bøker, holdt foredrag eller laget bloggen om dette emnet hvis vi som familie ikke hadde gått på en smell selv.

Jeg håper at jeg med glimt i øyet og med å formidle ekte matglede – så vil du få inspirasjon til å gjøre noen små grep med eget kosthold – om det skulle være nødvendig. Uansett så er maten den viktigste kilden for å skape gode relasjoner, gi deg god søvn, større arbeidsglede og en kropp som er best rustet til en lang og vital alderdom.

Og husk: «Det er aldri for sent!»

Ved å følge denne bloggen/nyhetsbrevet vil du få noen ukentlig drypp som gir deg en glede til å følge naturens egne prinsipper – og å skape noen gode vaner.  

bottom of page