top of page

hvile

«Å ta seg en pust i bakken», er et godt uttrykk for hvile. Slike gamle ordtak hjelper oss til å se at hvilen har gjerne noe med å stoppe opp eller å puste rolig. 

«Jeg skal sove på det», er et annet genialt gammelt uttrykk. Det er i søvnen vi blir kreative. Det er bare når et barn sover at det vokser. Derfor sover barn og små valper mye. De skal vokse. Og de skal bli kreative.  

For lite hvile, for mye stress og mangel på pust gjør at kroppen vår blir stiv og støl. Vi blir faktisk også mindre kreative. Det å finne sine «hvileskjær» eller «pusterom» i hverdagen gjør at vi blir mer tøyelig, bevegelig og myke. Vi blir også lettere å ha med å gjøre.

Når jeg ikke får nok avkobling, nok pust eller nok søvn, blir jeg sliten og trett. Men det gjør også noe med hud og hår. Det ser jeg både på meg selv og andre. Da henger håret livløst ned og fargen i ansiktet mister gløden. Alt henger sammen.

Men å ånde – eller å puste – har også noe med min åndelighet å gjøre. Ja, mye av denne hemmeligheten ligger allerede i ordene.

I mine foredrag/bøker prøver jeg å sette navn på de gode «hvilestedene» mange av oss allerede bruker. Ved å bli mer bevisste på dem – gir de oss ofte større effekt og mer glede – og et sterkere hjerte.

Les også om disse temaene ved følge med mitt nyhetsbrev/blogg.

bottom of page