top of page

Dobbel verdensmester Einar Kjerschow


Veteranverdensmester i padling

"Vi elsker dette brødet. Vi har nemlig slitt med fordøyelsen og en trøblete mage i en årrekke», forteller Einar Kjerschow om seg selv og sin sønn Martin. «Vi har egentlig ikke funnet ut hva det er. Vi har også sjekket oss for gluten, men ingen ting har slått ut på undersøkelser. Det vi opplevde etter at vi begynte å spise Marksets Brødmix var en helt annen stabilitet i magen og en langt bedre fordøyelse. Men denne melblandingen fikk vi begge mye mindre mageproblemer.»

Einar Kjerschow er også svært opptatt av det som gir mest mulig energi i kroppen. Som gammel toppidrettsutøver og en haug med NM-gull i elvepadling fra 1970-, 80- og 90-årene – så holder han fortsatt koken i en alder av 66 år. I fjor ble han verdensmester i marathon-padling i K2 og tok sølv i K1 i Ungarn i sin Masterklasse.

DOBBELT MED GULL I ÅR

I år vant han også gullet i den individuelle klassen (K1) i VM i kajakkmaraton for Masters for første gang. Gull ble det også i K2 under VM i Brandenburg, Tyskland. Einars største opplevelse i år var imidlertid sølvmedaljen i EM (uoff) i dobbel surfski uansett alder sammen med elitepadler Eivind Vold. Det var fullt øs fra første padletak på stranden utenfor Cagliary, Italia, og over til den andre siden av havet – 19 kilometer. Pulsen lå i lange perioder godt over 90% på 66-åringen og han var ikke sikker på om dette skulle holde i godt over en time. Etterhvert lå de alene med europas største surfskinasjon Frankrike, men franskmennene ble litt for sterke på slutten. I mål var den norske toeren imidlertid langt foran de andre nasjonene!

FÅR MER ENERGI

«Med denne brødmixen får jeg enda mer energi til å trene», forklarer Einar. «Det gir overskudd i hverdagen og gjør at trening og konkurranser går lettere. Jeg er svært opptatt av at det jeg putter i meg er mest mulig naturlig og ekte. Jeg er nemlig ikke i tvil om at mest mulig ren mat gir meg flere essensielle næringsstoffer og gode mineraler. Derfor er det også et stort pluss at Marksets Brødmix er økologisk», sier Einar – som først fikk prøvesmake brødet på en Nasjonal idrettskonferanse som Oikos arrangerte sammen med Holmenkollen Skifestival i november 2015. Her var temaet: Økologisk mat – betydning for idrettsprestasjon.

EN PALL MED BRØDMIX

Siden den gang har Einar og familien blitt fast kunde. I 2016 har Einar kjøpt inn en pall (450 poser) med Marksets Brødmix. Men Einar baker ikke bare til seg selv og sine – han bruker også brødmixen på sine padlerkurs: «- Oi, brødet smaker jo midt i blinken. Det må jeg fortsette med, er det mange som sier på mine kurs. Alle reagerer med at dette smaker sunt – og så er det kjempegodt.»

«Ja, jeg elsker dette brødet. Det gir meg overskudd og masse energi, gjentar Einar – som bare blir bedre og bedre med årene.

Siste Innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page