top of page

«Socker, alkohol och gluten förvärrar mina problem»


På vei til lanseringsfesten til Ladies Tour of Norway på Bryggas Kulturhus i Halden, stoppet jeg hos Michael Johansson. Han er daglig leder i Grenserittet. Michael er nemlig storforbruker av Marksets Brødmix. Han bestilte 10 nye kartonger og han forteller gladelig om brødets mange helsegevinster til gode idrettsvenner i Halden.

Her er hans historie som jeg har fått lov til å dele:

«Jag lider av en kronisk neurologisk sjukdom, WED/RLS, ofta kallad Restless Legs Syndrom. En besvärlig sjukdom som gör att man aldrig får sammanhängande sömn. Socker, alkohol och gluten är tre saker som markant förvärrar mina problem. Har inte spist bröd på två år, endast havregrynsgröt och ägg till frukost & kvällsmat.

Härligt att få lite tuggmotstånd med ditt fantastiska bröd. Kunde aldrig träna och tävla fullt ut i min ungdom på grund av ständig smärta i mina ben. Då visste jag inte orsaken. I dag är jag 54 år, fick min diagnos för tre år sedan, och tränar bättre än jag någonsin gjort. Började cykla tack vare min stilling i Grenserittet.

I fjol deltog jag för första gången i Svenska Långloppscupen på MTB. Slutade på 8:e plats i M50. I år höjer jag ribban och siktar mot topp 6.

När jag fyller 60 ska jag stå på pallen trots min sjukdom!»

Siste Innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page