top of page

Hunder, allergier og personlighet

«Man skal ikke skue hunden på hårene», er det et kjent ordtak som heter. Vi er helt enige i meningen bak. Vi bør ikke dømme noen etter førsteinntrykket. Det er ikke alltid det er slik som vi ser.

Marco, vår kongepuddel, er en stolt kar med imponerende hårvekst. Det er ikke bare hårveksten som er imponerende, det er også utholdenheten hans. Marco er en fantastisk turkamerat. Han passer alltid på oss. Og han passer også på at andre innordner seg i flokken. Det siste kan være et problem, men stort sett er det bare hyggelig.

Hans sterke konkurranseteft kan også være en utfordring. Han vil helst være først, og hvis spreke skiløpere prøver å passere, får de en skikkelig utfordrer. Vi prøver å forklare dette så godt vi kan med «at han bare er snill, men er veldig glad i å konkurrere». Selvfølgelig går ikke det inn oss alle når de oppdager en stor, svart krabat med mye hår like bak seg eller tett ved siden.

Marco er veldig rolig når han er hjemme. Han kan være alene hele dagen. Han har tilpasset seg og har en fantastisk personlighet. Han er rett og slett en gentleman – det synes i alle fall min kone. Ja, hun antyder at han kan være langt mer høflig, oppmerksom og omsorgsfull enn mannen i huset.

Marco får også mange gode kommentarer når han er ute i parken eller i skiløypa. «Så stolt han er», «så flott pels han har» eller «han ser så godt ut.» Vi kan med engang røpe at Marco får veldig god og ren mat – kun ekte oppmalt kjøtt, fisk og kylling blandet med grønnsaker,sine daglige omega 3 dråper, rå eggeplommer et par ganger i uken og litt pellets av god kvalitet.

ALLERGI OG PERSONLIGHET

Derfor var det interessant å lese en artikkel i Aftenposten som het: «Har bikkja allergi? Prøv diett! Der kunne Christian Geelmuyden i Agria dyreforsikring fortelle: «Hud og mage/tarm er de hyppigste årsakene til veterinærbesøk med hund.»

«Hunder som klør og har hudplager, har ikke god livskvalitet», sier veterinær Maja Rønning i samme artikkel. «Ofte ser vi hundens personlighet endres når allergien kommer under kontroll.»

Tenk at mage- og allergiproblemer gjør noe med hundens personlighet. Skulle det da være noe mindre merkverdig at menneskers mageproblemer og allergier gjør noe med vår egen personlighet?

Nei, vi skal ikke alltid skue hunden på hårene. Men hvis bikkjas pels er dårlig og uten glans – kan det være det første tegn på at din firbente venn ikke har det bra. Og det vil også påvirke hundens personlighet og kommunikasjonen mellom dere.

Kanskje vi heller noen ganger må si: «Sku hunden på hårene og finn ut hva den går best på!»

Siste Innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page