top of page

Hans Christian Tungesvik vant årets Norseman


Foto: Kai-Otto Melau

- Det var en helt ubeskrivelig dag hvor alt klaffet, og jeg hadde den dagen jeg hadde drømt om rent prestasjonsmessig. Og at det i tillegg skulle bli en så forrykende avslutning etter 10 timer er jo bare utrolig.

Det er en meget glad Hans Christian Tungesvik som forteller dette - etter å ha vunnet Norseman og blitt verdensmester i ekstremtriatlon. Han hadde fullbyrdet en drøm som han hadde drømt om lenge: Å vinne Norseman som starter i Sognefjorden og ender på toppen av Gaustadtoppen. Tiden ble også magisk: 9:59:40.

TATT TAK I KOSTHOLDET

Hans Christian har vært med i en gruppe toppidrettsutøvere vi i Marksets har samlet et par ganger det siste året. Bakgrunnen har vært å inspirere og lære av hverandres erfaringer omkring kosthold og toppidrett. Tungesvik er en av dem som har stor tro på at kostholdet utgjør en stor forskjell. Han er også med på et prosjekt som Aker BioMarine kjører. Her beskriver den nybakte verdensmesteren i ekstremtriatlon hvordan brødet har virket.

"Jeg har nå brukt brødmiksen i et år, og jeg synes den er fantastisk. Jeg hadde i utgangspunktet ikke et spesifikt problem med kosthold eller fordøyelse da jeg ble kjent med Kjell og Markset-brødet, men jeg er alltid på jakt etter små endringer som kan gi utvikling på idrettsbanen. Og etter et år jevnlig bruk er det mange ulike grunner til at jeg nå bruker brødet fast:

  • Det gir meg langvarig og god energi, perfekt for meg som trener og konkurrerer over lang tid.

  • Den fettrike korn- og frøsammensetningen er snill mot fordøyelsen og magen, noe jeg har hatt problemer med spesielt på løpeøkter tidligere.

  • Det er fantastisk enkelt å lage, noe som er perfekt for meg i en idrettsutøvers hverdag

  • Det er lett å lage ulike variasjoner av brødet ved å tilsette nøtter, gulrot, tørket frukt, kanel eller lignende.

  • Min favorittmat å ha på lomma på rolige langturer er en dobbeltdekker Marksetbrød med brunost og honning.

De siste 8 ukene inn mot årets Norseman intensiverte jeg fokus og seriøsitet på alle detaljer, inkludert kosthold. Der ble Markset-brødet en viktig bidragsyter. Jeg hadde med meg brød, både ferdiglaget og poser, til oppkjøringskonkurranse i Sverige, 10-dagers treningsleir på fjellet i Norseman-løypa. Dette sørget for at jeg hadde god og langvarig energi til heftige treningsuker på 25-35t med høy kvalitet."

Se forøvrig disse lenkene for mer informasjon om Hans Christian og Norseman 2019:

Race Report: https://www.facebook.com/hctungesvik/posts/506809873458656?__tn__=K-R

Race recap fra Norseman: https://www.youtube.com/watch?v=NdaSAQiNtfA

Videointervju i DN: https://dntv.dn.no/m/fd6n0U6D/vm-i-ekstremtriatlon-endte-i-et-forrykende-sluttoppgjr-p-gaustatoppen?list=GsDguzid

Sak hos Reuters: https://www.reuters.com/article/us-triathlon-world/tungesvik-crowned-xtri-world-champion-after-thrilling-sprint-finish-idUSKCN1UV0Y1 (også lagt ut på NY Times sin nettside)

Siste Innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page