top of page

Historien om Martinius


Jeg traff Martinius for et tre år siden. Jeg inviterte ham med til å sitte i et lite styre vi hadde opprettet for en stiftelse. Han var en god kamerat av min eldste sønn. Begge to hadde hatt sitt å stri med.

Martinius slet med noe udefinert, blant annet angst. Han var dessuten ganske overvektig. Han kom fra en ressurssterk familie, og de hadde prøvd mye forskjellig. Martinius ble inspirert av det han hørte om Kjell-Christian og andre – om hvordan kostholdet hadde forandret livet til flere personer.

Forretningsmannen Martinius hadde levd forholdsvis sunt en sommer, men en dag han var i Sørkedalen på vei til hytta i Nordmarka, stoppet han og kjøpte en skolebolle på Sørkedalen Landhandel. På vei innover i Marka, ganske nøyaktig etter 30 minutter, fikk han en voldsom reaksjon med ekstrem tretthet. Da gikk det et lys opp for forretningsmannen. Han så nå den tydelige sammenhengen mellom hva han puttet i munnen og hvilke reaksjoner som skjedde i kroppen. Etter dette prøvde han å leve «meste mulig rent», som han sier. Det betyr mest mulig grønnsaker, bær og vann, rent kjøtt og fisk. I løpet av tre dager gikk han ned 5 kilo. Vannet i kroppen forsvant. Og i løpet av to uker gikk han ned 10 kilo.

Ett år senere er 34-åringen nesten ikke til å kjenne igjen. Han er blitt slank – eller slik han egentlig er formet. Martinius er også til stede på en annen måte – samtalen går lett. Det er en forandring som nesten er total.

I dag holder Martinius seg helt borte fra sukker, gluten og melk og sover 7–8 timer uavbrutt om natten. Som forretningsmann og medeier i flere selskaper, er han ofte ute på reiser. I forbindelse med reiser både i jobbsammenheng og privat, kan det være lett å få i seg mat og drikke man ikke tåler. Det merkes på søvn og konsentrasjon, og som da Martinius sier: «Mange leger prøver ulike medisiner på sine klienter – og så er ofte det enkle svaret kostholdet.» Den unge investoren prøver derfor på sine reiser alltid å finne hoteller som er kjent for å ta vare på de som også har en matsensitivitet eller en allergi.

Siste Innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page